Versele-Laga Teljes csincsilla & Degu
Teljes értékű eledel csincsillák és szamarak számára degu
Fogászati ellátás
A csincsilláknak és a nyolcadikosoknak gyakran vannak fogászati problémáik. Ez általában a nem megfelelő táplálás közvetlen következménye, amely nem járul hozzá kellőképpen a fogak természetes kopásához és folyamatos növekedéséhez. Azáltal, hogy a Chinchilla&Degu Complete pelletekbe magas szilícium-dioxid arányú, ép, hosszú rostdarabokat építenek be, maximális rágás, fogkopás és egészséges szájüreg érhető el.
Friss zöldségek
Az extrudálási eljárás lehetővé teszi, hogy a pellethez friss zöldséget adjanak. A legalább 10% friss zöldség hozzáadása biztosítja a pellet ízletes ízét. Ez, a rostokkal és a textúrával együtt, a Chinchilla&Degu Complete-et rendkívül ízletes táplálékká teszi a csincsillák, polipok számára.
Hosszú szálak (hosszú szálak)
A csincsillák és a polipok természetüknél fogva növényevők, ezért kellően magas rosttartalmú és alacsony keményítőtartalmú táplálékra van szükségük. A Cavia Chinchilla&Degu 20% nyersrostot tartalmaz. Az egyedülálló feldolgozási folyamat biztosítja, hogy a Complete takarmányok csak ép, hosszú, szilikátban gazdag rostdarabokat tartalmaznak. Vagyis pontosan azok, amelyek a természetben a természetes táplálkozásban megtalálhatóak. Ezek a hosszú rostdarabok sokkal jobban támogatják és javítják a bél- és fogműködést, mint a hagyományos rágcsálóeledelben lévő zúzott vagy más módon összetört rostok.
Alacsony kalóriatartalmú (alacsony kalóriatartalmú)
Az alacsony energia- és keményítőtartalom, valamint a hosszú rostdarabok magas tartalma kombinációja könnyen emészthető és kiegyensúlyozott étrendet biztosít. Az Ön csincsillája vagy polipja meg fogja tartani ideális súlyát.
Florastimul
A prebiotikumok, a frukto-oligoszacharidok (FOS) és a mannán-oligoszacharidok (MOS) hozzáadása pozitív hatással van a bélflóra egészségére. Ily módon megfelelő egyensúly és bélműködés érhető el.
Vitamin Plus (extra vitaminok)
Fontos vitaminok hozzáadása a takarmányhoz elősegíti az általános egészséget. Az A-vitamin nélkülözhetetlen a bőrsejtek megújulásához, a látáshoz, a szaporodáshoz és az anyagcseréhez. A D3-vitamin serkenti a kalcium/foszfor lerakódását, és ezáltal támogatja a csontokat. Az E- és C-vitamin fontos antioxidánsok, amelyek megvédik a szervezetet a szabad gyökökkel szemben. Mindkettő erősíti a szervezet természetes védekezőképességét is. A C-vitamin stabilizált formáját a teljes értékű takarmányokban használják. A kristályos formától eltérően a stabilizált C-vitamin sokkal lassabban oxidálódik és biológiai lebomlik, ezért sokkal tovább marad aktív.
Az immunitásért (jobb immunitás)
A természetes növényi színezékek, a lutein és a β-karotin hozzáadása pozitív hatással van az általános immunitásra és a fittségre. Ezek a karotinoidok rendkívül hatékony biológiai antioxidánsokként ismertek. Emellett azonban serkentik a betegségekkel szembeni antitestek termelődését, ezáltal erősítik a szervezet természetes védekezőképességét.
Optimális kabát
A teljes értékű élelmiszerekben található omega-3 és omega-6 zsírsavak elősegítik az egészségesebb bőrt és a fényesebb szőrzetet. Az omega-3 zsírsavakat a len hozzáadásának köszönhetően, az omega-6-ot pedig a növényi olajok hozzáadásának köszönhetően tartalmazza. Ily módon az omega-3 és omega-6 zsírsavak optimális aránya érhető el.
Anti szőrlabda
A speciális természetes rostok használatának köszönhetően minimálisra csökken a gyomorban és az emésztőrendszerben a szőrcsomók kialakulásának kockázata.
Szagszabályozás
Minden Complete élelmiszer tartalmaz yucca kivonatot. Ez megköti az ammóniát és a széklet szagáért felelős egyéb összetevőket. A kellemetlen szagok így jelentősen csökkennek.
Táplálkozási összetevők (kg-onként)
Adagolás: a csincsilla méretétől, fajtájától és életkorától függően napi 30-45 g ajánlott