Fogápolás
A fogászati problémák nagyon gyakoriak a tengerimalacoknál. Ez általában a nem megfelelő táplálás közvetlen következménye, amely nem járul hozzá kellőképpen a fogak természetes kopásához és folyamatos növekedéséhez. Azáltal, hogy a Cavia Complete pelletekbe magas szilikátarányú, ép, hosszú rostdarabokat építenek be, maximális rágás, fogkopás és egészséges szájüreg érhető el.
Friss zöldségek
Az extrudálási eljárás lehetővé teszi, hogy friss zöldségeket adjunk a pellethez. A legalább 10% friss zöldség hozzáadása biztosítja a pellet ízletes ízét. Ez, a rostokkal és a textúrával együtt a Cavia Complete-et egy rendkívül ehető tengerimalaceledellé teszi.
Alacsony kalóriatartalomAz alacsony energia- és keményítőtartalom, valamint a hosszú rostdarabok magas tartalma kombinációja könnyen emészthető és kiegyensúlyozott étrendet biztosít. Tengerimalaca megtartja ideális testsúlyát.
Florastimul
A prebiotikumok, a frukto-oligoszacharidok (FOS) és a mannán-oligoszacharidok (MOS) hozzáadása pozitív hatással van a bél mikroflóra egészségére. Ily módon megfelelő egyensúly és bélműködés érhető el.
Vitamin Plus (extra vitaminok)
A fontos vitaminok hozzáadása az ételekhez elősegíti az általános egészséget. Az A-vitamin nélkülözhetetlen a bőrsejtek megújulásához, a látáshoz, a szaporodáshoz és az anyagcseréhez. A D3-vitamin serkenti a kalcium/foszfor lerakódását, és ezáltal támogatja a csontokat. Az E- és C-vitamin fontos antioxidánsok, amelyek megvédik a szervezetet a szabad gyökökkel szemben. Mindkettő erősíti a szervezet természetes védekezőképességét is. A tengerimalacok nem képesek saját szervezetükben C-vitamint előállítani. E kis rágcsálók számára ezért létfontosságú ennek a vitaminnak a táplálékkal történő bevitele. A C-vitamin stabilizált formáját a teljes értékű takarmányokban használják. A kristályos formától eltérően a stabilizált C-vitamin sokkal lassabban oxidálódik és biológiai lebomlik, ezért sokkal tovább marad aktív.
Az immunitásért
A természetes növényi színezékek, a lutein és a β-karotin hozzáadása pozitív hatással van az általános immunitásra és a fittségre. Ezek a karotinoidok rendkívül hatékony biológiai antioxidánsokként ismertek. Emellett azonban serkentik a betegségekkel szembeni antitestek termelődését, ezáltal erősítik a szervezet természetes védekezőképességét.
Optimális szőrzet
A Complete termékcsaládban található omega-3 és omega-6 zsírsavak elősegítik az egészségesebb bőrt és a fényesebb szőrzetet. Az omega-3 zsírsavakat a len hozzáadásának köszönhetően, az omega-6-ot pedig a növényi olajok hozzáadásának köszönhetően tartalmazza. Ily módon az omega-3 / omega-6 zsírsavak optimális aránya érhető el.
Anti szőrlabda
A speciális természetes rostok használatának köszönhetően minimálisra csökken a szőrlabda kialakulásának kockázata a gyomorban és az emésztőrendszerben.
Szagtalanító
Minden Complete eledel tartalmaz yucca kivonatot. Ez megköti az ammóniát és a széklet szagáért felelős egyéb összetevőket. A kellemetlen szagok így jelentősen csökkennek.
Nyilatkozott minőségi jellemzők: nyersfehérje 15,5 % nyerszsír 3,5 % nyershamu 8 % nyersrost 20 % kalcium 1,0 % foszfor 0,8 % A-vitamin 10.000 m.j./kg D3-vitamin 1.500 m.j./kg E-vitamin 30 mg/kg C-vitamin 750 mg/kg Réz(II)-szulfát - réz 10 mg/kg