Minden a kancával kezdődik
A kancatej általában nagyon kevés rezet és cinket tartalmaz ahhoz, hogy fedezze a csikó szükségletét. Ezek - más elemek mellett - szükségesek a csontok, a szervek, a haj és az emésztési folyamatok egészséges fejlődéséhez. Ezért nagyon fontos, hogy a vemhesség utolsó három hónapjában növeljük az ellátást, hogy a születendő csikó a köldökzsinóron keresztül tartalékot tudjon képezni. Az élet első három hónapjában ez a tartalék fokozatosan válik elérhetővé, és a csikó ezt az egészséges fejlődéshez tudja felhasználni.
A Pavo Podo®Lac Muesli minden fontos tápanyagot tartalmaz mind a kanca, mind a születendő csikó számára.
Pavo Podo® koncepció
A Pavo rengeteg kutatást végzett a tenyészvilág ideális táplálékával kapcsolatban, és az eredményekből született meg a Pavo Podo® koncepció. A Podo koncepció ásványi anyagok és nyomelemek egyedülálló komplexe, amely tudományosan bizonyítottan 50%-kal csökkenti az OC(D) kialakulásának valószínűségét fiatal lovaknál. Még ha a csikó még meg sem született, a Podo® koncepció minden szükséges tápanyaggal támogatja a csontok fejlődésének ebben a kritikus időszakában.
Fehérje és energia
A terhesség és a szoptatás alatt az elegendő energia és fehérje szintén nagyon fontos.
A Pavo Podo®Lac Muesli nagy mennyiségű energiát tartalmaz egy egyedülálló és rendkívül értékes energiaforrásból = rizskorpa, szója- és lenmagolajjal kiegészítve. Jó minőségű fehérjeforrásként szójalisztet és szójapelyhet adtunk hozzá. A magas zsírtartalom és a kiváló minőségű fehérje kombinációja biztosítja a kanca egészséges testállapotának fenntartását a vemhesség és a laktáció alatt. Ezenkívül a Pavo Podo®Lac Muesliben található nagy mennyiségű minőségi fehérje támogatja a tejtermelést, és fontos a születendő csikó megfelelő fejlődéséhez.
Fontos jellemzők
Adagolás
Ajánlott adagolás
9. - 11. a terhesség hónapjában:
1. - 4. a laktáció hónapja:
5. - 6. a laktáció hónapja:
Összetevők
vojtěška | |
Szójapehely | |
Takarmánybúza | |
Rizskorpa | |
Extraktált szójaliszt, pirítva | |
pufferelt árpa | |
fű | |
Szárított almagerezdek | |
Kivont napraforgódara (dara) | |
pufferelt kukorica | |
nádmelasz | |
Lenmagolaj | |
Csicsóka (erjesztett) | |
Nátrium-klorid | |
kalcium-karbonát | |
borsópehely | |
kalcium-dihidrogén-foszfát | |
sárgarépapehely | |
magnézium-oxid | |
Szójaolaj | |
sörélesztő | |
CellProtect |
Analitikai összetevők
nyersfehérje | 18,0 %^ |
nyers olajok és zsírok | 7,5 % |
nyersrost | 11,0 % |
nyers hamu | 11,0 % |
cukor | 6,0 % |
keményítő | 17,0 % |
kalcium | 1,55 % |
foszfor | 0,80 % |
nátrium | 0,45 % |
kálium | 1,50 % |
magnézium | 0,60 % |
L-lizin | 9,4 g |
metionin | 2,9 g |
Vitamin-tartalom (kg)
a-vitamin | 16.200 IE |
D3-vitamin | 2.700 IE |
e-vitamin | 383 mg |
k3-vitamin | 4 mg |
b1-vitamin | 41 mg |
b2-vitamin | 16 mg |
Niacinamid | 32 mg |
pantoténsav | 23 mg |
b6-vitamin | 11 mg |
D-biotin | 567 mcg |
folsav | 9 mg |
réz | 71 mg |
vas | 129 mg |
cink | 281 mg |
mangán | 178 mg |
szelén | 0,8 mg |
jód | 1,1 mg |