A kacsahús háromszor több vasat tartalmaz, mint a csirkehús, és hasonló mennyiséget, mint a marhahús, kiváló a magas cink-, réz-, szelén- és káliumtartalma, de a B csoportba tartozó vitaminok is: különösen a B3, B2 és B1, a vörös húsok közül az egyik legmagasabb fehérjearánya (hasonlóan a marhahúshoz, kb. 19 g/100 g), ami alkalmassá teszi a redukciós diétában és az izomtömeg növelésére szolgáló étrendben a fehérjeforrásnak. Ezzel együtt a legtöbb esszenciális aminosav forrása, beleértve azokat is, amelyeket a szervezetünk nem tud saját maga előállítani.
Összetevők: hús és állati termékek 65% (ebből 10% marhahús, 10% sertéshús, 10% kacsafilé, 3% csirkemell, 3% sertésszív), húsleves, gyümölcs (körte 4%), gabonafélék (természetes barna rizs 4%), ásványi anyagok, olajok és zsírok (lenmagolaj 0,2%), szárított rozmaring 0,01%
Analitikai összetevők: fehérje 10 %, olajok és zsírok 7 %, hamu 2,5 %, rost 0,8 %, nedvesség 78 %, kalcium 0,3 %, foszfor 0,25 %
További összetevők: D3-vitamin: 450 UI, E-vitamin - 40 mg, cink (cinkkelát, glicin-hidrát, cink-oxid) 30 mg, mangán 2 mg, réz (réz-szulfát-pentahidrát) 0,4 mg, jód (bevont, granulált kalcium-jodát) 0,3 mg
Súly: 400 g