Leírás Étcsokoládéval bevont mandula 1kg
A mandulafa egyike azon fáknak, amelyeket bőséges virágzata különböztet meg, amely zöld szőrös felületű fürtöket termel. A fürtök belsejében egy lapított, perforált felületű magot találunk, amely a népszerű mandulamagot rejti. A mandula nagyon gazdag magnéziumban, amely a kalciummal együtt erős körmöket, hajat és egészséges bőrt biztosít szervezetünknek. A magnéziumra továbbá a szív és az idegrendszer megfelelő működéséhez is szükség van, ezért a mandula fogyasztását gyakran ajánlják különböző pszichés zavarok és neurózisok esetén. A mandula azonban nemcsak magas magnéziumtartalma miatt fontos számunkra, hanem fehérjében, B1-, B6- és E-vitaminban is gazdag. A mandula rendszeres fogyasztása tehát jótékonyan hat a csontok demineralizációja vagy a csontritkulás ellen, erősíti a csontokat és az izmokat, és segít leküzdeni a fáradtságot és a depressziót.
Allergének: a termék dióféléket és azok termékeit, tejet (laktózt) és annak termékeit, valamint földimogyorómagot tartalmazhat.
összetevők: Bonnerex csokoládébevonat 69 % (cukor, növényi pálmazsír, tejsavó, rizsliszt, kakaó 2,5 %, napraforgó lecitin E322, gumiarábikum, sellak E904), mandula 31 %.
tárolás: száraz helyen, legfeljebb 20 °C hőmérsékleten és legfeljebb 65 % relatív páratartalom mellett tárolja.
tápértékek 100 g-ban:
Energia 2386 kJ/573 kcal
Fehérje 9,1 g
Zsír 37,7 g
Telített zsírsavak 13,7 g
Szénhidrátok 47,2 g
Ebből cukrok 43,8 g
Rost 4,5 g
Só 0,2 g