KOI junior 25 cm-ig terjedő halak számára
A legfinomabb alapanyagokból készült, tápanyagilag teljes értékű eledel minden szükséges anyagot biztosít az egészséges növekedéshez, a fokozott immunitáshoz és a szép színeződéshez.
A receptet kifejezetten a KOI pontyok számára állítottuk össze.
A táplálék kiegyensúlyozott, hogy a halak mindent felhasználjanak, anélkül, hogy felesleges hulladékkal terhelnék a szűrést és szennyeznék a tavat.
A formulát a kiváló kondíció, az egészségi ellenálló képesség és az optimális növekedés elérése érdekében hozták létre.
A mi táplálékunkkal etetett halak nem terhelik túl a májat és a vesét, ezért a tó vízhőmérsékletének csökkenésekor nem következik be a halak önmérgeződése.
Utasítások a megfelelő tápláláshoz:
Az eledel egész évben történő etetésre szolgál.
Fontos a vízhőmérséklet figyelemmel kísérése, mivel a halak hidegvérű (azonos hőmérsékletű) szervezetek, és anyagcsere-tevékenységük közvetlenül függ a környezeti hőmérséklettől.
A KOI-nál a kevesebb több.
10 és 15 °C közötti hőmérsékleten elegendő hetente egyszer vagy kétszer.
Azokban a hónapokban, amikor a víz hőmérséklete 15 °C felett van, naponta egyszer, lehetőleg egy időben etessük.
A KOI 20-25 °C-os hőmérsékleten a legaktívabb, és ad libitum (annyit, amennyit megeszik) etethető.
28°C felett hagyja abba a halak etetését.
Kis adagokban etessük, hogy a halak az összes lebegő táplálékot felfalják.
Ha az etetés például ünnepnapok miatt nem lehetséges, nem etetjük a halakat (a tavunk, mint egészséges biotóp, magától is ellátja a halakat bizonyos mennyiségű természetes táplálékkal).
Takarmányadag:
Egy napi takarmányadag a halállomány súlyának 1,5-2%-ának felel meg (egy kilogramm pontyra az etetőanyag-adagban 15-20 gramm takarmányt kell szánni)