Alkalmas gyors energiaforrásként. A szőlőcukor nagy mennyiségben megtalálható a gyümölcsökben vagy a mézben, de különösen a szőlőborban.az orvosi szakirodalomban még mindig találkozhat a dextróz névvel, amely régebben a glükóz szinonimája volt. hogyan készül a Glukopur A Cseh Köztársaságban a glükóz előállításához kukoricakeményítőt használnak. A Glukopur édesítőszert a Havlíčkův Brod-i székhelyű Natura részvénytársaság gyártja, amely évek óta foglalkozik burgonyakeményítő feldolgozásával. a glükopur így vált a köznyelvben elterjedt szőlőcukor vagy a szakkifejezésben glükóz, a régebbi terminológiában dextróz, legelterjedtebb nevévé. száraz összetevők dextróz (100% D-glükóz) - kukoricakeményítőből készül. ajánlott adagolás A Glukopur édesítőszer italként is fogyasztható, csak keverje tejbe, vízbe, citromlébe stb. Energiaforrásként 80-100 g Glucopur fogyasztása ajánlott egy nap alatt. Étvágytalanság esetén a Glukopurt 10-14 napig kell szedni, a megfelelő időpont a reggeli beadás, amikor a teljes napi 100 g-os adagot 500 ml teába keverjük. Cukorbetegeknek és túlsúlyos embereknek nem ajánlott.