A borsmentát évszázadok óta használják emésztési problémák, megfázás és fejfájás ellen. Jelenleg leginkább emésztési zavarok és a gyomornyálkahártya irritációja esetén alkalmazzák. Az emésztést elősegítő étrend-kiegészítők formájában vagy gyógyteák keverékeként is megtalálható. A borsmenta több mentafaj hibridje, és nyáron, közvetlenül a virágzás előtt szedik. A leghatékonyabb összetevője az olaj. Lágyítja az emésztőrendszer izomzatát, és így enyhíti a gyomorgörcsöket és a gázokat. A mentában lévő mentol serkenti az epe és más emésztőnedvek kiáramlását, így megkönnyíti az emésztést. Tengeribetegség esetén is alkalmazható. Görcsoldó hatása miatt a mentát az irritábilis bélbetegség kezelésére is használják, amely hasi fájdalmakban és emésztési zavarokban nyilvánul meg. Egyes tanulmányok szerint a menta az epekövek feloldásában is segít, így alternatívát nyújt a műtét helyett. De a borsmentának van egy másik kellemes hatása is - elnyomja a rossz leheletet, ezért a népszerű szélcukorkáknak is része. légzőszervi megbetegedések esetén is enyhülést hoz - segít enyhíteni az orrdugulást. A borsmenta tehát egy olyan növény, amelynek számos jótékony hatása van, kiváló íze pedig tagadhatatlan előnye.
adagolás Az egyik legjobb lehetőség a teáskannából történő teázás. Válassza ki gondosan a teáskannát, mivel az anyag, amelyből készült, befolyásolhatja a tea ízét. A legjobb anyagok a porcelán, az üveg, a kerámia vagy az acél. A legjobb csésze teát finom porcelánból élvezhetjük. Az ital pezsgő színe és aromája egy gyönyörű csészéből emelkedik ki a legjobban. Az ideális ivási hőmérséklet 60 °C körül van.