A sózott pisztácia a legnépszerűbb diófélék közé tartozik.
Eredetileg a Közel-Kelet és Közép-Ázsia területéről származnak, ahol a hatalmas hőmérséklet-különbségek között is jól boldogulnak. A pisztácia a egészséges életmód hívei körében is népszerű. Elsősorban a tápértékük és az emberi egészségre gyakorolt hatásuk miatt. Egészséges zsírokat, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, mint például kálium, cink, kalcium vagy szelén. Továbbá a pisztácia körülbelül 20% fehérjét tartalmaz. Ezért gyors uzsonnaként is alkalmas sporttevékenységek során. A kiváló minőségű sózott pisztáciát első pillantásra felismerheti a sima, okkersárga héjáról, amelyen nincsenek feltűnő foltok. A dióhéjnak élénkzöld színűnek kell lennie.
Figyelmeztetés:
Allergének: Nyomokban tartalmazhat glutént, földimogyorót, szezámmagot és dióféléket.
Összetevők:
Pisztácia, sótartalom legfeljebb 3%.
Tápérték adatok 100 g-ra:
Energiaérték | 2352 kJ/562 kcal |
Zsírok - ebből telített zsírsavak | 45,3g 5,6 g |
Szénhidrátok | 27,5 g |
Fehérjék | 20,3 g |
Só | 1,4 g |