A brazil dió egy nagyon kemény héjú dióbél. A dió nagyon finom és tápláló. Sok A, B1, B2, B3, D vitamint, szelént, vasat, magnéziumot, kalciumot, káliumot és foszfort tartalmaz. A para dió megtalálta a helyét a konyhában és a müzli keverékekben is. A sütemények, rudak vagy kekszek szerelmesei örülhetnek, mivel a dióféléket gyakran használják sütéshez.
Figyelmeztetés:
Allergének: Nyomokban földimogyorót, dióféléket, szezámmagot és kén-dioxidot tartalmazhat.
Összetevők:
Dióbél magok.
Tápérték 100 g-onként:
Energiaérték | 2968 kJ/709 kcal |
Zsírok - ebből telített zsírsavak | 66,0 g 15,0 g |
Szénhidrátok | 12,0 g |
Fehérjék | 14,0 g |
Só | <0,03 g |