A Matcha Premium BIO Allnature az első tavaszi Tencha tealevél szüretből származik, amelyeket kizárólag árnyékolt ültetvényeken termesztenek. A leveleket ezt követően nem fermentálják, ezért megőrzik a nagyon fontos tápanyagokat aminosavak, vitaminok, ásványi anyagok és rostok formájában. Japánban és Kínában a matcha teát nemcsak ital készítésére használják, hanem a port meleg és hideg ételekben, valamint desszertek és fagylaltok készítésekor is felhasználják. A por minden ételnek kifejezett ízt, egyedi aromát és gyönyörű színt kölcsönöz.
Adagolás:
Klasszikus elkészítés: Két-három teáskanál teát habosíts fel egy kevés forró vízzel (kb. 75 °C) egy tálban habverővel élénkzöld habbá. A ritka habos kása egy idő után besűrűsödik a levelek apró részecskéinek porának megduzzadásával. Ezután töltse fel a vizet 200 ml-re. A megfelelő mennyiségű antioxidáns beviteléhez elegendő naponta két adag tea.
Figyelmeztetés:
Allergének: Nyomokban tartalmazhat glutént, földimogyorót, szezámmagot és dióféléket.
Száraz és hűvös helyen tárolja. Ez csak étrend-kiegészítő. Ne adjon 4 év alatti gyermekeknek. Terhes és szoptató nők csak korlátozott mennyiségben fogyaszthatják a teát.
Összetevők:
100% tealevél por (Thea sinensis).
Tápérték 100 g-onként:
Energiaérték | 1545 kJ/369 kcal |
Zsírok - ebből telített zsírsavak | 1,0 g 0,8 g |
Szénhidrátok - ebből cukrok | 63 g 1 g |
Fehérjék | 26 g |
Só | 0 g |