A mandula általában a legkedveltebb és legelérhetőbb diófélék közé tartozik.
A finom íz mellett, amelyet mindenki jól ismer az első harapásnál, vitaminokat, ásványi anyagokat, rostokat, fehérjéket és telítetlen zsírsavakat is tartalmaznak. Nagyszerű kiegészítői az egészséges táplálkozásnak. A mandula nemcsak remek gyors nassolnivaló, hanem felhasználható sütéshez, főzéshez vagy egészséges reggeli zabkása készítéséhez is.Mandulasajt tipp:
A mandulát összeturmixoljuk, és egy éjszakára vízbe áztatjuk, a folyadékot leszűrjük, és a masszát összekeverjük olívaolajjal, fokhagymával, citrommal és ízlés szerinti fűszernövényekkel. Hagyjuk állni, és máris van egy szép, egészséges mandulasajtunk.
Figyelmeztetés:
Allergének: Nyomokban földimogyorót, dióféléket, szezámmagot és kén-dioxidot tartalmazhat.
Összetevők:
Mandulamagok.
Tápérték 100 g-onként:
Energiaérték | 2642 kJ/631 kcal |
Zsírok - ebből telített zsírsavak | 52 g 4 g |
Szénhidrátok - ebből cukrok | 19,0 g 4,8 g |
Fehérjék | 18,0 g |
Só | 0,03 g |