A maca por tartalmaz egyedi fitonutrienseket, ásványi anyagokat, vitaminokat és nagyon jó minőségű növényi fehérjéket. A növény azonos nevű gyökereiből készül, amelyek retekhez hasonlóak. Csak érdekességképpen – ezt a növényt, amely az Andok magas tengerszint feletti magasságaiban nő, világszerte próbálták termeszteni, de sehol sem éri el ugyanazt a minőséget, mint eredeti hazájában. A maca enyhén fűszeres, kissé édeskés ízű, és tulajdonságai miatt perui Viagrának vagy perui ginzengnek nevezik. A szárított maca közel 9% rostanyagot, 60% szénhidrátot és több mint 10% fehérjét tartalmaz. A maca fehérjéi 20 aminosavat tartalmaznak, amelyek közül 7 esszenciális. A maca támogatja a szexualitást, az állóképességet, a termékenységet, a vitalitást, a hormonrendszert menopauza idején, valamint a fizikai és mentális egészséget.
Adagolás:
Napi 2 - 6 kávéskanál naponta.
A port vízben, tejben, gyümölcs- vagy zöldséglében keverheti el, illetve bármilyen ételhez hozzáadhatja. Ne tegyétek forró italokba vagy ételekbe, ahol elveszítené egyedi értékeit!
Figyelmeztetés:
Allergének: Nyomokban glutént, földimogyorót és dióféléket tartalmazhat.
Összetevők:
100% BIO perui maca (Lepidium meyenii).
Tápérték 100 g-onként:
Energiaérték | 1326 kJ/314 kcal |
Zsírok - ebből telített zsírsavak | 2,2 g |
Szénhidrátok - ebből cukrok | 59 g |
Fehérjék | 10,2 g |
Só | 0,005 g |