A kesudió joggal tartozik az egészséges étrendbe. A szervezetet számos vitaminnal, például A-, B- és E-vitaminnal, ásványi anyagokkal, telítetlen zsírsavakkal és fehérjével látják el. Ezenkívül egyedülálló vajas ízük van, ezért nagyon népszerűek a konyhában. Egyszerűen használd fel őket egy finom kesudió mártás vagy kenőcs készítéséhez. Ugyanígy értékelni fogja őket nyers édességek vagy édes desszertek készítésekor. A kesudió első pillantásra jellegzetes veseformájáról ismerhető fel. Magas zsírtartalma miatt a kesudióból kiváló kesudióolaj is készíthető.
Figyelmeztetés:
Allergének: Nyomokban tartalmazhat más dióféléket és héjakat, szezámmagot és SO2-t.
Összetevők:
Kesudió magok
Tápérték 100 g-onként:
Energiaérték | 2576 kJ/615 kcal |
Zsírok - ebből telített zsírsavak | 46,9 g 9,1 g |
Szénhidrátok | 32,6 g |
Fehérjék | 15,3 g |
Só | <0,03 g |