Hipoallergén táplálkozás
Az emberekhez hasonlóan a kutyáknál is vannak olyan egyedek, akiknek bizonyos étrendi összetevők problémát okoznak, vagy akár veszélyesek is lehetnek.az ilyen allergiákat leggyakrabban a fehérjék, különösen a sertés-, marha- és tejtermékek stb. okozzák. Ezzel szemben a bárány- és a vadhúsban nincsenek allergének.
složení:
Jehněčí 45% (čerstvé 10%, masová jehněčí moučka 35%), brambory, zvěřina 25% (čerstvé 15%, zvěřinová moučka 10%), hrách, domácí ovoce (čerstvé, sušené, ovocný extrakt) – jablka, hrušky, švestky, brusinky, borůvky, červené hrozny; drůbeží tuk, sušené řepné řízky, bramborové vločky, domácí zelenina (čerstvá, sušená, extrakt) – mrkev, rajčata, zelený hrášek, zelený špenát; sušené pivovarské kvasnice, lněné semeno, slunečnicový olej, sušené bylinné výtažky (rozmarýn, měsíček lékařský, bazalka) zelený čaj, výtažky z meruněk, Yucca shidigera 125mg/ kg, chondroitin, glukosamin.
analitikai összetevők:
Fehérje - 28 %, nyerszsír - 16 %, nyersrost - 3,5 %, nyershamu - 7,4 %, kalcium - 1,3 %, foszfor - 1,1 %, nedvesség - 10 %.
táplálkozási adalékanyagok 1 kg-ban:
Vitaminok: Vit. A - 13.500 I.U., vit. D3 - 1.200 I.U. vit. E (alfatokoferol) - 300mg, vit. B1 - 5mg, vit. B2 - 16mg, vit. B12 - 75 µg, biotin - 500 µg, sav.folsav - 1 mg, niacinamid - 60 mg, kalcium-pantotenát - 20 mg, kolin-klorid - 1300 mg.
nyomelemek:
E1 vas (vas-szulfát-monohidrát formájában) - 200mg, E5 mangán (mangán-oxid formájában) - 72mg, E6 cink (cinkkelát és cink-oxid formájában) - 200mg, E4 réz (réz-oxid formájában) - 25mg, E2 jód (kalcium-jodát formájában) - 2,5mg, E8 szelén (nátrium-szelenit formájában) - 0,3mg, kondroitin -75mg, glükózamin - 350mg. Technológiai adalékanyagok: antioxidánsokkal.